FAQ

Veel gestelde vragen

Voor welke leeftijd is de babyspa?

In Vil’eau Baby Spa kan u terecht met baby’s vanaf 14 dagen (wanneer de navel goed genezen is) tot ongeveer 8 maanden. Baby’s die regelmatig komen floaten, kunnen vaak langer komen. Voor kindjes +8 maand hebben we een veilige zwemring die onder de armen geplaatst wordt zodat uw baby vol zelfvertrouwen kan schoppen, splashen en peddelen.

Wanneer kan ik best mijn baby voeden?

Het is aangeraden om 30 minuten voor een sessie uw baby (extra) te voeden. Een baby die hongerig en moe is, kan zich moeilijker ontspannen tijdens het floaten. Probeer thuis geen voeding of slaapje over te slaan, dit werkt vaak in het nadeel van uw baby. Uiteraard weten wij dat niet alles gepland kan worden met een baby. Mocht hij/zij een lastige dag hebben, dan vormt dit geen probleem. Samen komen we altijd tot een oplossing.

Probeer voor en na een bezoek aan Vil’eau uw baby niet te overprikkelen met (drukke) activiteiten. Dit kan onrust teweegbrengen en huilen in de avond.

Hoe ziet een sessie eruit?

We verwachten jullie 10 minuten voor aanvang van de sessie voor de nodige uitleg en voorbereidingen. Na de sessie bieden we de mogelijkheid om uw hongerige baby te voeden.

Na het uitkleden van uw baby krijgt u een zwemluier en een handdoek. De floatringen worden onder de kin aangebracht. Hierdoor kan uw baby vrij bewegen in het water. De floatringen zijn speciaal ontworpen voor baby’s. Ze oefenen geen druk uit op het hoofdje of de hals.
Blijf altijd binnen handbereik van uw kindje en houd hem/haar gedurende de hele sessie in het oog.
De eerste keer dat uw kindje float, kan het zijn dat hij/zij nog wat moet wennen. Hoe vaker uw kindje float, hoe groter de gewenning en het uithoudingsvermogen, zodat het tot 30 minuten kan genieten van de hydrotherapie.  De eerste keer kan dit dus minder lang zijn.
De babymassage wordt gegeven door mama of papa. Deze wordt vooraf gedemonstreerd op een pop. Wij voorzien de begeleiding en de massageolie.

Het eerste bezoek aan een Baby Spa is een nieuwe ervaring voor mama/papa en de baby. Hoe meer een baby komt floaten, hoe meer hij/zij leert genieten en wennen aan de nieuwe prikkels. Daarom bieden wij speciale prijspakketten aan. Zijn jullie trotse ouders van een tweeling? Dan genieten jullie van een speciale korting.

Hoeveel personen mogen er mee?

Wij adviseren om niet te veel mensen mee te nemen (max. 2 personen) om de rust te bewaren zodat uw baby in een zo optimaal mogelijk kader kan ontspannen. Wil u uw baby samen met een vriendje of vriendinnetje laten komen, kan dit zeker, cfr. ‘2 vriendjes-date’.

Wat breng ik zelf mee?

U voorziet zelf voeding, luiers, billendoekjes en eventueel een speen/knuffel.

Handdoeken en zwemluiers hebben wij voor jullie liggen.

Ziekte en vaccinaties?

Heeft uw baby een vaccinatie gekregen, hou er dan rekening mee dat hij/zij binnen de 72 uur na de vaccinatie niet gemasseerd mag worden en niet kan floaten. De kans dat hij/zij een temperatuursverhoging heeft en zich niet goed voelt is immers groot. Ook bij diarree of griep geldt deze regel.
Is uw baby verkouden, vormt dit geen probleem. Bij twijfel neemt u best telefonisch contact met ons op.
Uw baby zwemt  in eigen zwemwater en ook de hoesjes van de floatringen worden direct gewassen na gebruik. Mede hierom hoeft uw baby niet gevaccineerd te zijn voor het 1ste bezoek.

Hoe kan ik annuleren?

U kan telefonisch of via e-mail (vileau@outlook.com) minimaal 24 uur voor aanvang van de sessie annuleren. Bij laattijdige annuleringen ontvangt u noch terugbetaling noch tegoedbon.

Wij begrijpen dat u of uw kindje ziek kunnen worden, doch last minute annulaties leiden ertoe dat anderen deze plek niet kunnen innemen. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. Wij treffen namelijk voorbereidingen qua organisatie. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip.

Hoe te bereiken? Parking?

Ik geef je al even de uitleg mee om het vlot te vinden: Als je de E17 afkomt, rij je Bergstraat af tot het einde, dan naar rechts de Willem van doornyckstraat in. Die loopt recht door verder in Pastoor verwilghenplein, daarna de Keizerstraat tot in onze straat Heirbaan 26, 9120 Beveren. Er zijn momenteel werken in de straat maar je mag voorbij de borden rijden. Je geraakt zonder problemen tot aan de babyspa. Vanop straat zie je een lange oprit (100 meter ong.) en een bord met rode nummers: 24 / 26. Helemaal achteraan rechts staat een rode woning. Daar is het. Voor de deur is er voldoende privé parking.

Tegemoetkoming van ziekenkas?

Wist u dat u van het Onafhankelijke Ziekenfonds eenmalig een tegemoetkoming van € 25 krijgt voor een Baby Spa sessie? Druk het document af en breng het mee naar uw sessie, wij vullen het met plezier voor u in!